Sten i Floden på Kunsthal 44 Møen, 2013

Scroll down to content

URC Steine im Fluss

Med afsæt i URSULA REUTER CHRISTIANSENS tilhørs forhold til Møn fejrede Kunsthal 44 Møen hendes 70 års fødselsdag i 2013 med en total-installation hvor billedkunstneren gentænkte ”Kvinderollen i mit liv”. Udstillingen tog afsæt i en helt ny installation. Her samlede URSULA REUTER CHRISTIANSEN de kvindeskikkelser der har inspireret hende gennem et halvt århundrede – ”mine incitamenter”.

En ti meter lang leporello, lavet af transparente farvede akryl plader,  – med billeder af kvindelige ikoner som Else Lasker Schüler,  Amazonedronningen Penthesilea, Artemisia Gentileschi, en afrikansk kvindelig soldat med sit barn, mytologiske såvel som virkelige personer, i procession gennem kunsthallen. Hver sektion i installationen åbner en dør til et nyt rum hvor kunstnerindens ledestjerner gennem årene defilere forbi. De følgende sektioner åbner rum, til endnu ikke definerede kvindeskikkelser.

Rammen omkring leporelloen er en installation hvor Ursula Reuter Christiansen med udgangspunkt i 8 temakredse ser tilbage på – de tidligere år i Tyskland, til rejsen mod nord, livet med børn på landet, kvinde- og arbejderkampen i 70erne, Grimms eventyr – Rødhætte, Snehvide, mor Hulda etc.….., den Græske myte over Amazonedronningen Penthesilea, til alderdommen og befrielsen.  Hun udvælger, retrospektivt, tegninger, skitser og collager, spor fra et kvindeliv – og ser ind og frem ved at bearbejde, modificerer og forstørrer disse værker – samtidig vises enkelte signifikante ældre malerier.

Sten i Floden bliver et flow af de kvindelige forbilleder der strømmer igennem URSULA REUTER CHRISTIANSENS ”værk”. Bevægelser hvor hun arbejder ekspressivt med sig selv og sit eget liv som materiale og hvor den private historie og de ikoner som hun kaster ind i sine billeder forvandles til store almene fortællinger om lidenskab, svigt, begær og kærlighed.

URC Steine im Fluss Ursula Reuter Christiansen - Steine im Fluss / Sten i Floden Ursula Reuter Christiansen - Steine im Fluss / Sten i Floden

URC Steine im Fluss Ursula Reuter Christiansen - Steine im Fluss / Sten i Floden Ursula Reuter Christiansen - Steine im Fluss / Sten i Floden URC Steine im Fluss

Ursula Reuter Christiansen - Steine im Fluss / Sten i Floden Ursula Reuter Christiansen - Steine im Fluss / Sten i Floden Ursula Reuter Christiansen - Steine im Fluss / Sten i Floden Ursula Reuter Christiansen - Steine im Fluss / Sten i Floden

Ursula Reuter Christiansen - Steine im Fluss / Sten i Floden Ursula Reuter Christiansen - Steine im Fluss / Sten i Floden Ursula Reuter Christiansen - Steine im Fluss / Sten i Floden URC Steine im Fluss

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: