Sten i Floden – en kunstners kvindeliv, levet og fortalt af billedkunstner Ursula Reuter Christiansen

0e1501df-d5c9-47d1-be0d-7d031a95b6e9
Sten i Floden handler om de kvindeskikkelser, der har inspireret kunstneren gennem et halvt århundrede og som strømmer gennem hendes værk.

Ursula Reuter Christiansen arbejder ekspressivt med sig selv og sit eget liv som materiale. Igennem tekst og billede beskrives, hvordan den private historie og de ikoner, som hun kaster ind i sine billeder, forvandles til store almene fortællinger om lidenskab, svigt, begær, kærlighed og modstand.
Beretningen om hendes 50-årige kunstneriske virke spænder fra de tidlige år i Tyskland efter 2.verdenskrig med optagethed af romantikkens myter, eventyr og sagn. Over studieårene hos den legendariske professor Joseph Beuys i Düsseldorf i 60’erne under hans parole “liv er kunst og kunst er liv ” til rejsen mod nord og ægteskabet med komponisten Henning Christiansen.

Med skildringen af livet på landet med børn, kvinde -og arbejderkampe i 70’erne, til øjeblikke med eksistentielle erfaringer i karriere, ægteskab, depression, med trodsighed, ensomhed, alt gennemsyret af drivkræften til at leve som skabende menneske.

Jeg ønsker at belyse dobbelttydigheden mellem kvindernes placering i det omgivende samfund som heltinden, ofret, terroristen, moderen, martyren og heksen.

Ideen til bogen opstod i 2013 under forberedelserne til udstillingen Sten i floden, arrangeret af René Block, på Kunsthal 44Møen.

Bogen kan købes i SMK´s boghandel.

%d bloggers like this: